Opvoedtips: #6 Cruciale adviezen voor het opvoeden van je kind – DEPLAY.nl
Meteen naar de content

100% Veilig Speelgoed

Betaal veilig en achteraf met Klarna

Voor 23:00 besteld, morgen in huis (BE +1 dag)

Gratis Verzending vanaf 20.-

  Opvoedtips: #6 Cruciale adviezen voor het opvoeden van je kind

  DEPLAY Blog 6 Opvoedtips

  Opvoeden, het is niet altijd makkelijk. Maar geen paniek, we hebben een aantal handige tips voor je verzameld om je te helpen bij het opvoeden van je kinderen. Want laten we eerlijk zijn, een goede opvoeding is cruciaal om ervoor te zorgen dat onze kinderen gelukkig opgroeien.

 • Stel duidelijke regels en grenzen
 • Het stellen van duidelijke regels en grenzen helpt kinderen te begrijpen wat wel en niet acceptabel gedrag is. Communiceer deze regels op een positieve manier en wees consequent in het handhaven ervan. Kinderen hebben namelijk duidelijkheid en structuur nodig om zich veilig te voelen en goed te kunnen ontwikkelen.

 • Geef positieve feedback
 • Moedig gewenst gedrag aan door middel van positieve feedback en beloningen. Dit stimuleert kinderen om zich goed te gedragen en vergroot hun zelfvertrouwen. Het is belangrijk om niet alleen te focussen op wat er fout gaat, maar vooral ook op wat er goed gaat. Complimenten geven doet wonderen!

 • Gebruik positieve discipline technieken
 • Probeer problematisch gedrag te corrigeren met positieve discipline technieken, zoals time-outs, negeren van negatief gedrag, of het aanbieden van alternatieve oplossingen. Dit voorkomt dat kinderen het gevoel krijgen dat ze gestraft worden en helpt hen te begrijpen wat ze anders kunnen doen in de toekomst.

 • Bied emotionele steun
 • Luister naar de gevoelens en zorgen van je kinderen en bied emotionele steun. Hierdoor voelen kinderen zich gehoord en begrepen. Toon interesse in wat ze meemaken en help hen hun emoties te begrijpen. Zo creëer je een veilige en open omgeving waarin je kinderen zichzelf kunnen zijn.

 • Toon onvoorwaardelijke liefde
 • Laat je kinderen weten dat je onvoorwaardelijk van hen houdt, zelfs als ze fouten maken of zich misdragen. Dit bevordert een gezonde relatie tussen ouder en kind. Niemand is perfect en fouten maken hoort bij het leven. Door je kinderen onvoorwaardelijke liefde te tonen, zullen ze zich geliefd en gewaardeerd voelen.

 • Positief opvoeden, tips voor ouders
 • Opvoeden zonder straffen, hoe doe je dat? Door te focussen op positieve discipline technieken en het bieden van emotionele steun, creëer je een positieve opvoedingsstijl die bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling van je kinderen. Als ouders wil je natuurlijk het beste voor je kinderen en met deze tips wordt het opvoeden hopelijk een stukje makkelijker.


  En vergeet niet, communiceren met kinderen is de sleutel tot succes! Zo ook als je kleine (te) lang op zijn kindertablet wil, is het belangrijk dat je afspraken maakt over schermtijd.

  Zorg dat je op een leuke en speelse manier met je kinderen praat en laat ze voelen dat ze begrepen worden. Zo maak je van opvoeden een feestje en wordt het hopelijk minder uitdagend. Veel succes!  Laat een reactie achter:

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  De populairste Kindertablet

  500+ Reviews

  Vanndaag besteld, morgen in huis!

  (BE + 1 dag)

  100% SSL Beveiligde Betaling

  Maak je geen zorgen!

  25.000+ Blije families

  Worden jullie de volgende?

  3 FREE gifts on ALL orders

  plus FREE sample on €0,35 EUR

  Qualified
  0/1 free gifts added
  • 🎁Gratis Cadeautje: tot €95,- korting + cadeaus bij Hello Fresh! [Verzonden via e-mail]
   🎁Gratis Cadeautje: tot €95,- korting + cadeaus bij Hello Fresh! [Verzonden via e-mail]