10 Slaaptips voor een betere nachtrust voor je kind – DEPLAY.nl
Meteen naar de content

100% Veilig Speelgoed

Betaal veilig en achteraf met Klarna

Voor 23:00 besteld, morgen in huis (BE +1 dag)

Gratis Verzending vanaf 20.-

    10 Slaaptips voor een betere nachtrust voor je kind

    10 Slaaptips voor een betere nachtrust voor je kind

    Ontdek nu de ultieme gids voor een goede nachtrust van je kind! Van vaste bedtijden en een rustgevende slaapkamer tot ontspannende rituelen en gezonde gewoontes. Geef je kind de nachtrust die het verdient en creëer een oase van rust. Lees snel verder en maak van bedtijd een droomervaring voor jou en je kleintje!

    1. *Zorg voor een vaste bedtijd en routine*
      Door een vaste bedtijd en routine aan te houden, kan je kind wennen aan het idee van slapengaan en zal het gemakkelijker in slaap vallen. Een routine kan bestaan uit bijvoorbeeld een verhaaltje voorlezen, een knuffel geven of een liedje zingen.

    2. *Zorg voor een donkere, rustige en koele slaapkamer*
      Een slaapkamer die donker, rustig en koel is, kan bijdragen aan een goede nachtrust. Je kunt bijvoorbeeld verduisteringsgordijnen gebruiken, een witte ruis machine inschakelen en de temperatuur in de slaapkamer verlagen.

    3. *Geef je kind een rustgevend bad of douche voor het slapengaan*
      Een rustgevend bad of douche kan helpen om je kind te ontspannen en zich klaar te maken voor het slapengaan. Voeg bijvoorbeeld wat lavendelolie toe aan het badwater voor extra ontspanning.

    4. *Lees een verhaaltje voor het slapengaan*
      Het voorlezen van een verhaaltje kan helpen om je kind te kalmeren en te ontspannen. Kies een boek dat past bij de leeftijd en interesses van je kind en maak er een rustig en ontspannen moment van.

    5. *Beperk het gebruik van elektronica voor het slapengaan*
      Het blauwe licht van elektronische apparaten kan de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon, verstoren. Beperk het gebruik van elektronica daarom voor het slapengaan en zorg dat er geen televisie of computer in de slaapkamer staat. Gelukkig hebben de DEPLAY Kids Tablets een screenprotector met blauw licht filter. Hierdoor krijgt je kleine in ieder geval geen slaap remmend blauw licht via de DEPLAY Kids Tablet. Ondanks dat raden we niet aan om de kindertablet vlak voor het slapen gaan te gebruiken, dit omdat je kind juist enthousiast kan worden van de (leerzame) spelletjes terwijl je hem/haar juist in een kalme staat wil brengen.

    6. *Vermijd zware maaltijden voor het slapengaan*
      Zware maaltijden kunnen het slapen bemoeilijken. Zorg dat je kind een lichte, gezonde maaltijd eet voor het slapengaan.

    7. *Zorg voor voldoende lichaamsbeweging overdag*
      Laat kinderen voldoende bewegen gedurende de dag. Laat ze buiten spelen, sporten of wandelen waardoor ze vermoeid zijn en makkelijker in slaap komen.

    8. *Zorg voor voldoende frisse lucht in de slaapkamer*
      Frisse lucht op de slaapkamer van je kind is belangrijk omdat het helpt om de luchtkwaliteit in de kamer te verbeteren. Het kan helpen om schadelijke stoffen en allergenen te verminderen en de kans op ademhalingsproblemen en slaapstoornissen te verminderen. Bovendien kan frisse lucht de slaapkamer minder benauwd maken en je kind helpen beter te slapen. Zorg er wel voor dat de slaapkamer niet te koud wordt en dat er geen tocht is.

    9. *Zorg voor een comfortabel bed en beddengoed*
      Een stevig en comfortabel matras kan helpen om de wervelkolom van je kind in een neutrale positie te houden en de druk op de gewrichten te verminderen. Zacht en ademend beddengoed kunnen je kind helpen om koel en comfortabel te blijven tijdens het slapen. Het kan ook bijdragen aan een gevoel van veiligheid en geborgenheid, wat kan helpen om je kind te kalmeren en te ontspannen voor het slapen gaan. 

    10. *Laat je kind ontspanningsoefeningen doen, zoals ademhalingsoefeningen en meditatie*
      Het beoefenen van ademhalingsoefeningen en meditatie kan je kind helpen om zich te ontspannen en stress te verminderen. Het kan ook helpen om de ademhaling te verbeteren en de longcapaciteit te vergroten. Na een drukke dag vol met ervaringen en avonturen is het dus belangrijk dat je kind weer even ‘’in het nu’’ is. De Meditation Moments app heeft speciale kindermeditaties en lullabies die hier bij helpen.

    Gun jij jouw kind ook voldoende rust?

    Klik dan hier voor meer info over kindermeditaties >>

    Laat een reactie achter:

    Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

    De populairste Kindertablet

    500+ Reviews

    Vanndaag besteld, morgen in huis!

    (BE + 1 dag)

    100% SSL Beveiligde Betaling

    Maak je geen zorgen!

    25.000+ Blije families

    Worden jullie de volgende?