Wat is blauw licht? Dit doet het met je kind! – DEPLAY.nl
Meteen naar de content

100% Veilig Speelgoed

Betaal veilig en achteraf met Klarna

Voor 23:00 besteld, morgen in huis (BE +1 dag)

Gratis Verzending vanaf 20.-

  Wat is blauw licht? Dit doet het met je kind!

  Wat is blauw licht? Dit doet het met je kind!

  Als ouder wil je het beste voor je kind, en dat geldt zeker voor hun gezondheid. In de moderne digitale wereld waarin we leven, worden kinderen steeds meer blootgesteld aan blauw licht. Maar wat is blauw licht eigenlijk en hoe beïnvloedt het de gezondheid en het welzijn van je kind? In deze blog gaan we dieper in op blauw licht, de voor- en nadelen ervan, en geven we je handige tips over hoe je op een gezonde manier met blauw licht kunt omgaan om de gezondheid van je kind te beschermen.


  Wat is blauw licht?
  Blauw licht is een deel van het zichtbare lichtspectrum en heeft een kortere golflengte en hogere energie dan andere kleuren. Het komt niet alleen van natuurlijk zonlicht, maar ook van kunstmatige bronnen zoals smartphones, tablets, computerschermen en LED-verlichting. Hoewel blootstelling aan blauw licht overdag belangrijk is voor het reguleren van het slaap-waakritme en de alertheid, kan overmatige blootstelling 's avonds problemen veroorzaken.

  De voordelen van blauw licht
  Blauw licht heeft zeker ook positieve effecten, met name tijdens de dag. Het kan de alertheid en concentratie verhogen, het geheugen verbeteren en de stemming positief beïnvloeden. Bovendien is blootstelling aan blauw licht overdag belangrijk voor de natuurlijke aanmaak van melatonine, het hormoon dat helpt bij een gezonde slaap. Zonder dag geen nacht en zonder licht geen donker ;).


  De nadelen van blauw licht
  Echter, te veel blootstelling aan blauw licht in de avonduren kan negatieve effecten hebben op de gezondheid van je kind. Een van de belangrijkste zorgen is het effect op de slaap. Blauw licht onderdrukt de aanmaak van melatonine, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen en een goede nachtrust te krijgen. Dit kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen en stemmingswisselingen bij kinderen.

  Daarnaast kan overmatige blootstelling aan blauw licht oogproblemen veroorzaken, zoals vermoeide ogen, droge ogen en problemen met het gezichtsvermogen. Langdurige blootstelling aan blauw licht kan ook de ontwikkeling van slaapstoornissen, zoals het vertraagde slaapfasesyndroom, bevorderen.

  Hoe kun je omgaan met blauw licht?
  Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om de blootstelling aan blauw licht te verminderen en de gezondheid van je kind te beschermen:

  1. Maak afspraken over schermtijd: Beperk de tijd die je kind doorbrengt op elektronische apparaten, vooral in de avonduren. Hoe leuk de DEPLAY Kids Tablet ook kan zijn, maak goede afspraken over verantwoord schermgebruik en moedig andere activiteiten aan, zoals buiten spelen, lezen en knutselen.

  2. Creëer een blauw lichtvrije slaapomgeving: Maak de slaapkamer van je kind een blauw licht vrije zone. Verwijder elektronische apparaten zoals telefoons, tablets en televisies uit de slaapkamer. Zorg ervoor dat de slaapkamer goed verduisterd is en dat het licht gedimd is voordat je kind gaat slapen. Hoe donkerder de kamer, hoe meer melatonine, hoe beter de slaap.

  3. Gebruik blauw licht filters: Installeer blauw licht filter-apps of gebruik speciale brillen die het blauwe licht blokkeren. Deze filters verminderen de blootstelling aan blauw licht en helpen de ogen van je kind te beschermen.

  Wist je dat?
  Wist je dat de DEPLAY Kids Tablet(s) al standaard beschikken over een meegeleverde blauw licht screenprotector? Hierdoor beperk je de drastisch het melatonine-remmende blauwe licht. Mocht het dus lekker tablet-tijd zijn, zorg dan dat je de blauw licht blokkerende screenprotector aanbrengt op je DEPLAY Kids Tablet.


  Conclusie:
  Blauw licht is een niet te missen factor in het moderne digitale tijdperk en kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op de gezondheid van je kind. Het beperken van blootstelling aan blauw licht, vooral in de avonduren, is essentieel om een goede nachtrust en een gezonde ontwikkeling te bevorderen. Door bewust om te gaan met blauw licht en de hierboven genoemde tips toe te passen, kun je de gezondheid en het welzijn van je kind beschermen. Onthoud dat het creëren van een evenwichtige benadering van schermgebruik en het stimuleren van andere activiteiten van vitaal belang is voor de algehele gezondheid en ontwikkeling van je kind.

  Laat een reactie achter:

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  De populairste Kindertablet

  500+ Reviews

  Vanndaag besteld, morgen in huis!

  (BE + 1 dag)

  100% SSL Beveiligde Betaling

  Maak je geen zorgen!

  25.000+ Blije families

  Worden jullie de volgende?

  3 FREE gifts on ALL orders

  plus FREE sample on €0,35 EUR

  Qualified
  0/1 free gifts added
  • 🎁Gratis Cadeautje: tot €95,- korting + cadeaus bij Hello Fresh! [Verzonden via e-mail]
   🎁Gratis Cadeautje: tot €95,- korting + cadeaus bij Hello Fresh! [Verzonden via e-mail]