#7 Gezonde (op)voedingstips! – DEPLAY.nl
Meteen naar de content

100% Veilig Speelgoed

Betaal veilig en achteraf met Klarna

Voor 23:00 besteld, morgen in huis (BE +1 dag)

Gratis Verzending vanaf 20.-

  #7 Gezonde (op) voedingstips voor je kids: Bouw sterke gewoonten op van jongs af aan

  DEPLAY Blog opvoedingstips

  We begrijpen dat het soms een uitdaging kan zijn om je kinderen gezonde voeding voor te schotelen, maar geen zorgen, wij zijn er om te helpen. Met onze voedzame tips wordt etenstijd een feest en zorgen we ervoor dat jullie kleintjes vol energie de wereld kunnen ontdekken. Dus, pak je keukenschort en maak je klaar voor een smakelijk avontuur!

  1. Gezonde snacks binnen handbereik:
   Zorg ervoor dat je altijd gezonde snacks bij de hand hebt, zoals knapperige groenten, smakelijk fruit, heerlijke yoghurt en voedzame noten. Door het beschikbaar stellen van gezonde opties, help je je kinderen om bewuste snackkeuzes te maken.

  2. Samen koken:
   Laat je kinderen meehelpen in de keuken. Samen kunnen jullie groenten wassen, ingrediënten mengen en zelfs eenvoudige gerechten bereiden. Het betrekken van je kinderen bij het kookproces stimuleert hun interesse in gezonde voeding en moedigt een positieve houding ten opzichte van eten aan.

  3. Water als eerste keuze:
   Moedig je kinderen aan om water te drinken in plaats van suikerhoudende drankjes zoals frisdrank of vruchtensappen. Water is essentieel voor hydratatie en het verminderen van suikerinname. Voeg een vleugje citrus of een schijfje komkommer toe om het wat smaak te geven.

  4. Beperk bewerkte voedingsmiddelen:
   Verminder de consumptie van bewerkte voedingsmiddelen zoals fastfood, snacks en zoetigheden. Deze voedingsmiddelen bevatten vaak veel suiker, zout en verzadigde vetten, en weinig voedingswaarde. Kies in plaats daarvan voor verse, onbewerkte voedingsmiddelen.

  5. Neem de tijd voor maaltijden:
   Moedig je kinderen aan om langzaam te eten en te genieten van hun maaltijden. Dit helpt hen om verzadiging te herkennen en voorkomt overeten. Maak van de maaltijd een gezellig moment van samenzijn en stimuleer positieve gesprekken.

  6. Leer etiketten lezen:
   Help je kinderen om etiketten op voedingsmiddelen te begrijpen, zodat ze bewuste keuzes kunnen maken. Leer hen welke ingrediënten ze moeten vermijden en welke voedingsstoffen belangrijk zijn voor hun gezondheid.

  7. Wees een inspirerend voorbeeld:
   Kinderen leren vooral door het gedrag van hun ouders na te bootsen. Wees zelf een positief rolmodel door gezonde eetgewoonten te tonen. Eet samen als familie en toon enthousiasme voor gezonde voeding.

  Deze laatste tip geldt trouwens niet alleen voor eten, maar kan door de algehele (op)voeding doorgetrokken worden. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van schermtijd.


  Conclusie:
  Het bevorderen van gezonde eetgewoonten bij kinderen is een belangrijke investering in hun toekomstige gezondheid. Door te variëren met groenten en fruit, gezonde snacks beschikbaar te stellen, kinderen te betrekken bij het koken en bewerkte voedingsmiddelen te beperken, kun je hen helpen gezonde keuzes te maken. Vergeet niet om water de eerste keuze te maken, de tijd te nemen voor maaltijden, etiketten te lezen en zelf een rolmodel te zijn. Met deze voedingstips leg je de basis voor een gezonde levensstijl waar je kinderen een leven lang van zullen profiteren!


  Meer weten over wat welke type voeding je beter wel en niet kunt geven aan je kind?

  Klik hier voor de blog over belangrijke type voeding >>

  Laat een reactie achter:

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  De populairste Kindertablet

  500+ Reviews

  Vanndaag besteld, morgen in huis!

  (BE + 1 dag)

  100% SSL Beveiligde Betaling

  Maak je geen zorgen!

  25.000+ Blije families

  Worden jullie de volgende?

  3 FREE gifts on ALL orders

  plus FREE sample on €0,35 EUR

  Qualified
  0/1 free gifts added
  • 🎁Gratis Cadeautje: tot €95,- korting + cadeaus bij Hello Fresh! [Verzonden via e-mail]
   🎁Gratis Cadeautje: tot €95,- korting + cadeaus bij Hello Fresh! [Verzonden via e-mail]