#5 Belangrijke voedingstips voor kinderen (2-12 jaar) voor een gezond – DEPLAY.nl
Meteen naar de content

100% Veilig Speelgoed

Betaal veilig en achteraf met Klarna

Voor 23:00 besteld, morgen in huis (BE +1 dag)

Gratis Verzending vanaf 20.-

  #5 Belangrijke voedingstips voor kinderen (2-12 jaar) voor een gezond & energiek leven!

  DEPLAY Blog type voedingstips

  Als ouder wil je het beste voor je kinderen, en een gezond voedingspatroon is daarbij essentieel. Hier zijn vijf waardevolle voedingstips om ervoor te zorgen dat je kinderen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen en opgroeien met een sterk en gezond lichaam.

  In de vorige blog heb je al meer kunnen lezen over (op)voedingstips. In deze blog gaan we verder in op het type voeding wat je je kind vooral wel en niet moet geven.

  1. Geef de voorkeur aan volkoren granen
   Volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst zijn allemaal gezonde opties die rijk zijn aan vezels en voedingsstoffen. Probeer witte bloem producten te vermijden, omdat deze minder voedzaam zijn. Volkoren granen dragen bij aan een goede spijsvertering en geven langdurige energie.
  1. Genoeg groenten en fruit eten
   Groenten en fruit zijn een belangrijke bron van voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Probeer verschillende soorten groenten en fruit aan te bieden om ervoor te zorgen dat jouw kind de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Maak het leuk en betrek je kinderen bij het kiezen en bereiden van groenten en fruit, zodat ze er enthousiast over worden.
  1. Geef ze gezonde vetten, zoals avocado's en noten
   Gezonde vetten zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Avocado's en noten zijn goede bronnen van gezonde vetten en kunnen op verschillende manieren worden toegevoegd aan maaltijden en snacks. Voeg bijvoorbeeld wat plakjes avocado toe aan een sandwich of voeg noten toe aan een salade of yoghurt.
  1. Beperk de hoeveelheid suiker en zout 
   Te veel suiker en zout kunnen leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn. Probeer de inname van suiker te beperken door het beperken van snoep, frisdrank en andere zoete lekkernijen. Beperk ook de inname van zout door het beperken van bewerkte voedingsmiddelen en fastfood. Kies in plaats daarvan voor verse, zelfbereide maaltijden met natuurlijke smaakmakers.
  1. Kleurrijk eten
   Laat je kinderen genieten van een verscheidenheid aan kleurrijke groenten en fruit. Denk aan sappige wortelen, knapperige paprika's en zoete aardbeien. Ze bevatten belangrijke vitamines en antioxidanten voor de gezonde groei en ontwikkeling van je kinderen. Maak maaltijden aantrekkelijk door verschillende kleuren en texturen te combineren.


  Met deze voedingstips geef je jouw kinderen een goede basis voor een gezond eetpatroon en een actieve levensstijl. Vergeet niet om het goede voorbeeld te geven en samen als gezin te genieten van gezonde maaltijden. Door bewuste keuzes te maken en een positieve eetomgeving te creëren, leg je de basis voor een leven lang gezonde eetgewoonten.

  Wat je ook bereid, zorg uiteraard dat je gepaste porties serveert. Als het kan, laat dan 3 uur tussen de laatste maaltijd en het slapen gaan. Vlak voor het slapen eten, kan namelijk negatieve gevolgen hebben op de slaapkwaliteit

  Zie hier de blog over 10 slaaptips >>

  Laat een reactie achter:

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  De populairste Kindertablet

  500+ Reviews

  Vanndaag besteld, morgen in huis!

  (BE + 1 dag)

  100% SSL Beveiligde Betaling

  Maak je geen zorgen!

  25.000+ Blije families

  Worden jullie de volgende?

  3 FREE gifts on ALL orders

  plus FREE sample on €0,35 EUR

  Qualified
  0/1 free gifts added
  • 🎁Gratis Cadeautje: tot €95,- korting + cadeaus bij Hello Fresh! [Verzonden via e-mail]
   🎁Gratis Cadeautje: tot €95,- korting + cadeaus bij Hello Fresh! [Verzonden via e-mail]