Hoe je als moeder meer tijd voor jezelf kunt creëren en plannen – DEPLAY.nl
Meteen naar de content

100% Veilig Speelgoed

Betaal veilig en achteraf met Klarna

Voor 23:00 besteld, morgen in huis (BE +1 dag)

Gratis Verzending vanaf 20.-

  Hoe je als moeder meer tijd voor jezelf kunt creëren en plannen

  DEPLAY Blog meer tijd voor jou als moeder

  Als drukke moeder sta je altijd klaar voor je gezin, maar het is ook belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Het kan een uitdaging zijn om tijd te vinden en te plannen voor jezelf, maar met wat creativiteit en organisatie is het mogelijk. In deze blog delen we praktische tips en strategieën om meer tijd voor jezelf te creëren en te genieten van momenten van zelfzorg en ontspanning.

  1. Tijd vs. Prioriteit
   Het daadwerkelijk hebben van ''geen tijd'' is natuurlijk onzin. Hoewel je als zorgzame moeder ongetwijfeld heel druk bent, heb jij net zoveel uur in een week (168)  als bijvoorbeeld de president van Amerika of een 'drukke' zakenvrouw. Het gaat niet om tijd, maar om prioriteit. Hier begint het mee. Zet tijd voor jezelf hoog op je lijstje en maak er een bewuste keuze van. Realiseer je dat het nemen van tijd voor zelfzorg essentieel is om een gelukkige en evenwichtige moeder te zijn. Het is geen luxe, maar een noodzaak.

  2. Plannen!
   Een effectieve manier om tijd voor jezelf te creëren, is door het plannen ervan. Maak gebruik van een agenda of planner en reserveer specifieke momenten in je week voor me-time. Blokkeer deze tijd en beschouw het als on-onderhandelbaar. Zorg ervoor dat je gezinsleden op de hoogte zijn van je geplande tijd, zodat ze je kunnen ondersteunen en respecteren.

  3. Samen sta je sterk
   Je hoeft niet alles zelf te doen. Delegeer taken en verantwoordelijkheden aan je partner, familieleden of andere betrouwbare mensen in je leven. Ook kun je kiezen voor betaalde hulp, zoals een schoonmaker, klusser of tuinman. Vertrouw erop dat anderen in staat zijn om taken uit te voeren en geef jezelf toestemming om los te laten. Dit geeft je meer ruimte en tijd voor jezelf. Doe dit natuurlijk wel in goed overleg ;).

  4. Maak gebruik van routines
   Routines kunnen je helpen om efficiënter te zijn en tijd vrij te maken. Stel een ochtend- en avondroutine op die werkt voor jou en je gezin. Dit kan ervoor zorgen dat de dag soepeler verloopt en je meer tijd hebt om te besteden aan dingen die je leuk vindt. Gebruik de ochtenduren bijvoorbeeld voor wat 'me-time' voordat de drukte begint.

  5. Selfcare 
   Zelfzorg hoeft geen tijdrovende activiteit te zijn. Neem elke dag even de tijd om iets te doen wat jou energie geeft en gelukkig maakt. Dit kan een wandeling in de frisse lucht zijn, het lezen van een goed boek, mediteren of het bijhouden van een dagboek. Door dagelijks kleine momenten van zelfzorg in te plannen, zul je merken dat je je beter kunt ontspannen en opladen.

  6. Zoek een sport of hobby die je leuk vindt
   Het beoefenen van een hobby en/of even sporten kan een geweldige manier zijn om stress te verminderen en je geest te verfrissen. Overweeg iets te doen wat je altijd al hebt willen doen, zoals dansen, schilderen, padellen of yoga. Dit kan je vaak op een vast moment inplannen als routine in je agenda.

  7. Laat je kind even zichzelf vermaken
   Deze tip is niet voor iedere ouder en ook niet voor iedere leeftijd. Maar soms kan het echt geen kwaad als je kind zelfstandig aan het spelen is. Met de DEPLAY Kids Tablet kan je kind zichzelf goed vermaken zodat jij ook even een momentje voor jezelf creëert. Let op: Doe dit wel met mate en zorg dat je goede afspraken maakt over schermtijd.

  Conclusie: Als moeder is het belangrijk om jezelf niet te vergeten. Door tijd voor jezelf te creëren en te plannen, kun je opladen en beter voor anderen zorgen. Het vraagt wat organisatie en inzet, maar de voordelen zijn het meer dan waard. Dus neem de tijd, maak het een prioriteit en geniet van die kostbare momenten die je hebt. Je verdient het!

  Laat een reactie achter:

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

  De populairste Kindertablet

  500+ Reviews

  Vanndaag besteld, morgen in huis!

  (BE + 1 dag)

  100% SSL Beveiligde Betaling

  Maak je geen zorgen!

  25.000+ Blije families

  Worden jullie de volgende?